Skapa en skön pyssel- och spelhörna

Det finns många kreativa saker som du kan göra med din surfplatta. Skapa en skön hörna där du eller dina barn kan pyssla och spela på surfplatta.

Pysselhörna

Det som är så bra med surfplattor är att de tar så liten plats. I din surfplatta har du både spel, roliga utmaningar, filmer och böcker, men också skolmaterial för barn. Eftersom vi använder våra datorer och surfplattor så mycket kan det vara trevligt att ha en särskild pyssel- och spelhörna. Har du ett större hus kan du rentav skapa ett särskilt rum. För att göra det så mysigt som möjligt börjar du med att ställa dit en fåtölj med fotpall. Bredvid fåtöljen ställer du en golvlampa. En golvlampa är bra ifall du också vill läsa böcker i pysselhörnan. Förutom att det också ser snyggt ut. Det är också smart att ha ett litet avställningsbord. Både för att ställa mat, dryck eller surfplattan på, och om du håller på med något praktiskt pyssel. För att ge hörnan personlighet kan du ställa dit en rund större spegel. En rund spegel ger en lättsam och lite lekfull känsla. Perfekt när du ska vara kreativ. Att ställa en stor rund spegel på golvet ger både ett snyggt intryck och gör att hörnan känns större. Köp en stor rund spegel hos BGA, som också har schyssta ovala speglar och dekorativa speglar för dig som vill ha riktigt personlig stil.

Pyssla med surfplattan

Med en skön pyssel- och spelhörna kan du enkelt pyssla med din surfplatta. Det finns så många kreativa saker som vi kan göra med surfplattan: redigera foton, filmer, rita, skapa memes och musik. Vi kan också använda surfplattan när vi ska lära oss någonting. Du vill virka ett överkast. Då går du bara ut på YouTube, hittar en bra film om virkning och sätter dig i din fåtölj. Ställer surfplattan på bordet, sätter igång filmen och lär dig virka. Tillhör du dem som älskar att läsa e-böcker, så blir ju pysselhörnan en perfekt läshörna.

Barn och surfplattan

Barn och tonåringar älskar surfplattor. Ibland älskar de surfplattorna mer än vad föräldrarna önskar. Som förälder kan du faktiskt använda pysselhörnan som en läxläsningshjälp. Det finns mycket bra läromedel på internet och på YouTube som ditt barn kan ha nytta utav. Låt barnet sitta i den mysiga pysselhörnan och se på undervisningsfilmerna, så blir det lite roligare att lära sig multiplikationstabellen och engelska glosor. Pysselhörnan kan också vara en belöning: när ett barn har arbetat 20 minuter med läxorna, så får det sätta sig 10 minuter i fåtöljen och spela ett spel på surfplattan.

delirium