Surfplattan som läromedel för barn

Genom att barn spenderar alltmer tid inomhus sittandes framför dator och TV har det inneburit att nya läromedel behöver användas. Ett av de läromedel som blivit populärt de senaste åren är surfplattan, vilken nu också används för pyssel och skapande också. Därför kommer denna artikel att fokusera på hur surfplattan kan användas som ett läromedel för barn i hemmet.

Lär barn nya ord och begrepp

Barn tycker ofta att det är kul att använda sig av elektronik och trycka på olika knappar. Istället för att köpa massa leksaker kan det därför vara bra att köpa en surfplatta för att lära barnet nya ord och begrepp. Väl på surfplattan finns det olika appar som är framtagna för att barn ska lära sig nya ord. Det finns exempelvis appar som lär barn olika yrken, exempelvis inom byggbranschen och transportbranschen. Många barn tycker exempelvis det är kul med spik och skruv, samt hur dessa kan användas för att bygga olika typer av hus och liknande. Således kan barnen både lära sig dessa orden, samt därefter använda sig av spik och skruv i olika spel och övningar i appen.

Pyssel och skapande

När barn blir äldre brukar ofta intresset övergå till att spela olika typer av spel. Ett av de spel som man kan spelar är Minecraft, varpå barnen kan bygga olika typer av byggnader och former. Det har nämligen visat sig att Minecraft är ett bra spel för barn då det ger dom möjlighet att använda sin fantasi, vilket. Det är lite som att bygga med klossar, nämligen att dom tar fram olika metoder för att hitta lösningar och bygga olika former och byggnader helt själva utan hjälp av en vuxen.

delirium