Pyssel och skapande med surfplatta

Idag har majoriteten av alla människor tillgång till en smartphone av något slag och även en surfplatta. Surfplattor blev riktigt populära hos både företag och privatpersoner, eftersom de är så otroligt enkla att bära med sig och väldigt bekväma att använda sig av. Fördelen med en surfplatta är att den har mycket större skärm än en vanlig mobiltelefon, samtidigt som den väger tredubbelt så lite som en laptop.

På grund av surfplattans enkelhet har den också använts till många olika typer av ändamål. Ett av dessa är att människor och barn använder plattan för att pyssla och skapa. Nu kanske du tycker att det låter väldigt konstigt. Hur ska man kunna pyssla och skapa när man bara sitter med en skärm framför sig? Sanningen är att det faktiskt går hur bra som helst att pyssla med en surfplatta och det finns många olika sätt att göra det på. Här nedan har vi samlat förslag på hur du eller ditt barn kan använda er av surfplattan för att nära er estetiska ådra lite extra. Kom ihåg att det kan vara bra att ha ett mobilabonnemang för företag eller för privatpersoner för att få uppkoppling till internet, något du behöver i många av fallen.

Måla, rita och färglägg

Det finns otaliga appar som du kan använda dig av om du vill måla, skapa, färglägga eller rita. Du kan t.ex. välja om du vill rita på fri hand eller om du vill ha färdiga bilder att färglägga. Vissa appar låter dig till och med ladda upp fotografier på dig själv, som sedan omvandlas till bilder likt en serietidning, men du får i uppgift att färglägga ditt eget porträtt.

Scrapbooking

Visst du att du faktiskt kan prova på scrapbooking på din surfplatta? Jo, det är sant! Även här finns det appar som du kan ladda ner där du kan klippa och klistra ihop allt från egna vykort till inbjudningar eller annat kul. Om du sedan önskar kan du välja att skriva ut din skapelse eller lägga en beställning på det du har skapat, t.ex. i samband med egengjorda inbjudningskort till bröllop eller liknande.

Hämta inspiration

Även om man inte fysiskt kan använda surfplattan för att pyssla och skapa på så många sätt, kan man åtminstone hämta massor med inspiration från källan. Om du har uppkoppling till internet kan du ta dig in på mängder med sidor där du kan hitta guider och instruktionsvideos på hur du gör det roligaste och mest spännande pysslet. Antingen väljer du att ställa upp surfplattan framför dig och jobba i takt efter instruktionsvideon eller guide, eller så gör du det hela lite knepigare och försöker att memorera instruktionerna så bra som möjligt. Båda är kul!

delirium