Surfplattan för inlärning

Den digitala eran är här och det är många av våra barn som lär sig använda en surfplatta innan de ens vet hur man pratar ordentligt. Det här är något som en del menar är negativt, men man kan faktiskt välja hur man ska se på det. Det finns nämligen väldigt många appar och funktioner i surfplattan som kan vara bra och givande för inlärning och för personer i alla åldrar. Många vuxna använder också appar för att till exempel lära sig ett nytt språk, verktyg som underlättar deras arbeten och så vidare. Oavsett vad man har för förväntningar på surfplattan så skulle man kunna säga att det verkligen finns något för alla!

Hjälp för kreativitet

Det finns många appar som tillåter kreativiteten att flöda. Man kan till exempel färglägga bilder, skapa musik, klippa filmer och så vidare. Det är lite upp till en själv hur man använder surfplattan som verktyg och det finns såklart många tips om man läser bloggar om just det här ämnet.

Skolämnen i surfplattan

Saker som mattehjälp och hjälp inom andra skolämnen kan man finna i sin surfplatta. Det är många olika utvecklare som försökt ta fram en bra app för just det här ändamålet, vilket gör att utbudet är stort. Det finns flera anledningar till att låta sina barn använda surfplattor när det kommer till inlärning. Istället för att se den som något negativt så bör man se den som ett komplement till den utrustning som finns i skolan.

Slöjd och bild

För de som gillar slöjd och bild finns det mycket att hämta i surfplattan. Förutom att man kan läsa bloggar och kolla på klipp på Youtube så kan man även ladda ner appar som pedagogiskt går igenom saker som man ska göra. Det är mycket enklare än att man ska läsa en instruktion till exempel, även om det inte känns så till att börja med för den som är van vid gamla hederliga instruktioner. Man kan även dokumentera bara det som man själv håller på med. Om det är så att man säljer det som man skapat så kan surfplattan vara ett bra verktyg för att sälja sina saker på nätet. Det finns en bra kamera i de nya modellerna, vilket gör att man inte behöver något annat än sin surfplatta helt enkelt.

Det digitala är framtiden

Många känner att det här med det digitala är skrämmande och kanske svårt, men det går att ändra på. Många äldre är villiga att lära sig hur man använder en surfplatta, och tänk vad det skulle kunna förändra en gammal människas liv att helt plötsligt kunna lära sig ett nytt språk via surfplattan eller varför inte hur man stickar en kofta till barnbarnen?

delirium