Sticka med surfplattan

Stickare är ett släkte för sig! Har man drabbats av stickviruset är det stor risk att man är infekterad för livet och det skämtas ofta om hur stickfanatiker hellre skulle rädda sina garner än familjefoton om huset stod ibland. Det finns massor av memes och gifs om stick-fantaster som inte kan leva utan att sticka och det finns till och med stödgrupper för människor som inte kan sluta tänka på sina garner och projekt.

Nu behöver det naturligtvis inte gå så långt, men faktum är att det är fruktansvärt roligt att sticka när man väl lärt sig att göra det och få saker är så tillfredsställande som att se sina olika projekt växa fram. Det finns inga gränser för vad man kan göra och det finns ett enormt utbud av färger, mönster, garn-kvaliteter och nålar!

Har man en surfplatta kan detta vara en både bra hjälpreda och rolig underhållare medan man håller på och det finns mycket hjälp att tillgå med den i form av appar och forum för stickare. Genom att skapa ett konto på Facebook, till exempel, kan man gå med i olika stickgrupper där man utbyter idéer, visar bilder på sina kreationer liksom ber om hjälp när man kör fast. Har man Skype kan man till och med skapa ett stickgäng där man sitter och stickar och samtalar medan man gör sin tröja, halsduk eller mössa.

Surfplattan gör det också enkelt för stickare att hitta mönster till sina projekt och bland de bästa är Pinterest, Etsy och Ravelry där det finns ett oändligt utbud både gratis och att betala för. Man kan söka på färg, modell, storlek och material och ingenting är omöjligt om man känner att man har kört fast. När man sedan är klart är det kul att stoltsera med det man gjort i sociala media, vilket kan inspirerar andra och ge dem idéer.

delirium