Sällskap när man pysslar

Att ha en surfplatta tillgänglig när man syr eller stickar, målar eller snickrar är inte bara praktiskt i bemärkelsen att man kan hitta information och instruktioner, utan också som sällskap. Eftersom man måste hålla tungan rätt i mun så att man hela tiden har koll på vad man gör kan det vara svårt att göra andra saker samtidigt och ibland tycker människor att det är lite tråkigt att bara sitta och stirra på nystanet eller köksbänken. Man kan förvisso ha TV:n eller radion på, eller sätta på bra musik, men det kanske inte alltid finns ett program man vill lyssna på eller så har man tröttnat på sina låtar.

Lugn, bara lugn! Har man en surfplatta tillgänglig är detta problem löst för alltid. Genom att gå in på nätet med den kan man idag lyssna på radio och TV från hela världen, höra roliga debatter på YouTube eller till och med lära sig språk under tiden. Vad sägs om det; när man är klar med sin jultröja är man dessutom bättre på italienska!

En surfplatta är också behändig om man har svårt att läsa mönster och instruktioner eftersom det både finns appar och videor där man kan få hjälp under gången. Om man följer ett sy- eller stickmönster behöver man ofta räkna och mäta och man kan mata in detta på plattan, antingen genom att skriva eller helt enkelt tala in i mikrofonen, och så håller man koll på vad man gör.

En annan viktig funktion som inte är att förkasta är videosamtal och Skype där surfplattan låter en ha möjlighet att samtala med vänner och bekanta medan man håller på med den man gör. Man kan till och med skapa en syjunta som träffas över nätet och sitter och diskuterar och skvallrar medan man stickar eller syr. Kanske man vill visa det man gör eller be om råd, och då har man hela gänget samlat i surfplattan bredvid en.

delirium