Pyssel och skapande med surfplatta

Surfplattorna har sedan starten styrt människornas liv, och idag finns det nog ingen som kan klara sig utan en. Vi använder dem till vardags, men även på jobbet. Att använda en surfplatta kan många gånger vara lättare (jämfört med en stationär dator) eftersom du kan ta med den och jobba var du vill. Du är inte bunden till en plats, som du hade varit om du jobbat på ett kontor med en stationär dator.

Med hjälp av de många appar som finns att ladda ner till din surfplatta, kan du vara precis så pass kreativ som du vill. Att använda surfplattan till att skapa en målning kan vara väldigt terapeutiskt och lugnande. I fortsättningen av detta arbete kommer ni kunna läsa lite mer om olika appar som finns som gör att du kan vara kreativ och sysselsatt.

Målarböcker och ritappar

Det finns i dag väldigt många målarböcker som appar som tillåter dig att rita och designa dina egna saker. Trots att målarböckerna kan anses vara för barn, kan det ändå vara avkopplande för vuxna att färglägga en bild. Om du äger ett godisföretag kan du också skapa designen till ditt eget profilgodis med hjälp av en app som dessa. Att ha en app där du kan rita upp egna kreationer är inte dåligt eftersom du då kan öva upp dig på att rita. En sak som är positivt när det kommer till att rita på en surfplatta är att inte blir skitig om händerna som du kan bli när du ritar på ett papper.

Om du är arkitekt kanske du har stor nytta av en surfplatta eftersom du kan sitta utomhus och få inspiration till att rita nya hus, Många surfplattor har medföljande penna vilket gör arbetet lättare än om du hade ritat med ett finger. Du kan ta en promenad i en park och se något som du väljer att inkludera i ett nytt hus som du ska rita. Då kan du bara ta upp surfplattan och börja skissa.

Evernote/anteckningar

Att ha en app där du kan skriva ner allt du vill, är alltid bra att ha. Det finns en på alla smartphones och även på surfplattor. Skulle din surfplatta ändå inte ha det när du köper den, kan du ladda ner appen. Den tillåter dig att skriva ner vad du vill och vara kreativ på det sättet. Vill du skriva en bok och inte har tillgång till papper och penna, kan du skriva en på denna appen. Glöm inte att spara det du skrivit, annars kan du behöva skriva om allt igen och det är inte roligt. Du kan också använda denna appen som en dagbok där du skriver ner vad du gör om dagarna och vad du planerar att göra. Det är bara du själv som sätter gränserna för din kreativitet.

delirium