Kreativa appar för barn

Barn har alltid gillat att pyssla och de flesta svenskar har växt upp med att klippa och klistra, samla bokmärken, syssla med hemslöjd, snickeri och fingerfärger. Det är både roligt och lärorikt för barnen själva att få låta skaparglädje födas men det är också ett perfekt sätt att hålla dem sysselsatta medan man försöker få några minuter för sina egna uppgifter. Har man tid kan man dessutom spendera många trevliga timmar i sällskap med sina små och på så sätt komma närmare varandra, sitta och prata, sjunga och bara vara tillsammans.

Om barnen har tillgång till surfplattor finns det många roliga och pedagogiska appar som både kan lära och underhålla dem och som alla har med kreativitet att göra. Man kan till exempel klä dockor, flickor och pojkar, djur och mönster genom att dra klädesplagg på dem på skärmen och sedan ta foton av dem eller göra en virtuell modevisning. Det finns också rena byggprogram där barnen kan skapa bilar och byggnader, välja färger och former och hitta på hela slott och världar.

Tack vare att surfplattor är enkla att ta med sig kan denna kreativitet också fortsätta utanför hemmet: i bilen, under flygresan, på campingsemestern liksom under regniga sommardagar.

Barn kan också lära sig nya former av pyssel och slöjd genom sina surfplattor eftersom det finns appar där de får lära sig hur man målar, syr och gör mosaiker, till exempel. Dessa program är anpassade efter ålder och tillåter barn att antingen göra allt på skärmen eller att sitta med egna material och ha plattan som instruktör. Detta kommer hålla dem sysselsatta i timmar liksom ge dem kunskaper för livet som senare kommer att vara mycket värdefulla, både när det kommer till att vara kreativ och händig men också för att känna sig fri, självständig och kunna ha kul i sitt eget sällskap.

delirium