Infoga dina foton i handarbetet

Förr i tiden var man tvungen att skicka sina filmer till speciella fotolaboratorier för att få sina bilder framkallade och ens valmöjligheter handlade mest om färg eller svartvitt, storlek eller om man ville ha bilderna tryckta på blankt eller matt papper. För att få riktigt bra bilder fick man skaffa sig en dyr kamera eller anlita en fotograf för att få jobbet gjort och även om foto i sig är en fantastisk hobby så var möjligheterna alltid begränsade när det kom till slutresultatet. Med program som Photoshop började alltfler amatörer kunna förbättra sina bilder, men man var ändå tvungen att köpa detta dyra program liksom lär sig dess många och ofta komplicerade funktioner.

Allt det där hör till det förflutna! Idag kan alla, precis alla, ta fantastiska bilder och man behöver inte ens ha en fin kamera för detta. Det räcker med att man har en bra mobiltelefon eller surfplatta och så är det bara att sätta igång! Man kan sedan leka med resultatet genom att ändra på färger, lägga på filter och effekter, skriva saker på bilden liksom ge den olika ramar. De flesta surfplattor kommer med redan inlagda fotoprogram med tycker man att de inte räcker finns det massor med bra och roliga appar som antingen är gratis eller som man betalar för. Resultaten är häpnadsväckande!

När man så har sina favoritbilder finns det en mängd olika saker man kan göra med dem. Man behöver inte längre trycka dem på papper utan kan i stället låta dem printas på kläder, koppar och böcker och man kan använda detta för sina kreativa projekt. Vill man göra en rolig scrapbook kan man trycka bilder som går i ett visst tema eller varför inte lägga sitt specialdesignade foto på sin handväska så att alla kan ta del av din kreativitet? Ge vänner och bekanta en kaffekopp med ditt senaste fotoprojekt eller en stor, tryckt filt med ens hundvalp att värma sig med i TV-soffan. Allt är möjligt och det ligger helt i dina händer.

delirium