Få hjälp av surfplattan

Vare sig man gillar att syssla med att sy, sticka, måla eller snickra så är det aldrig fel att lära sig nya tekniker och låta sig inspireras och få utlopp för sin skaparkraft. Folk har i alla tider släpat hem kilometervis med instruktionsböcker, mönster och ritningar för att skapa kläder, möbler och leksaker och varje år publiceras nytt material. Man kan hitta spännande böcker om hur man skall göra egna stenciler, virka tofflor åt hela familjen eller skapa möbler med material från oanade källor. Det finns tusentals stickmönster och scrapbook-idéer som man kan läsa om och sedan själv utföra och det är få saker som pysslare blir så glada för som en ny bok i ämnet.

Idag finns det också oerhört mycket att lära sig från nätet och har man en surfplatta kan YouTube vare ens bästa vän då det ständigt görs nya videor av både amatörer och professionella om alla möjliga projekt. Man kan bland annat lära sig hur man stickar specifika mönster eller saker och tack vare kameran på mobiler och surfplattor kan man bokstavligen sticka tillsammans med den som visar tekniken. När det kommer till stickning brukar man se ett par händer uppifrån, precis som man själva skulle se sina egna händer, och tillsammans med berättarrösten både ser och hör man hur man skall göra. Detta är särskilt hjälpsamt om man har problem att förstå en skriven instruktion, antingen för att man inte behärskar tekniken eller har lässvårigheter. På liknande vis kan man lära sig hur man rustik-målar en möbel eller gör ett slott för katten av gamla kartonger.

På internet kan man också hitta svar på specifika frågor och lösa särskilda problem! Har man stött på ett problem där man inte för sitt liv kan förstå vad det är meningen att man skall göra brukar man ganska enkelt kunna hitta andra personer med exakt samma frågeställning. Detta gör att man slipper köra fast totalt och om man håller på med sitt handarbete utanför hemmet behöver man inte längre vänta på att komma hem till sina böcker igen; allt är ju tillgängligt på plattan!

delirium